O blogu

Często brak nam pomysłów na przygotowanie posiłków, nie mamy czasu, ciągle się śpieszymy. Postaram się opowiedzieć Wam, jak ja radzę sobie w takich sytuacjach. Wszyscy staramy się, aby nasze posiłki były zarówno smaczne, jak i zdrowe. Podzielę się z Wami przepisami, które ja stosuję w mojej kuchni, oraz takimi, które pomogą nam zaoszczędzić dużo czasu.

sobota, 21 kwietnia 2012

Fasolka po bretońsku

Znamy przepis na tradycyjną. Ja podam swój przepis, który nieco usprawniłam.

Składniki
  • kiełbasa ok.500g
  • fasola biała w puszce
  • fasola czerwona w puszce
  • 1 cebula
  • czosnek wg.gustu
  • przyprawy sól, pieprz, majeranek
  • przecier pomidorowy
Sposób przygotowania:

Kiełbasę kroimy w kostkę, podsmażamy. Gdy odrobinę się wysmaży dodajemy drobno pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Podsmażamy.
Odcedzamy fasolę i przekładamy do kiełbasy. Jak chcemy więcej sosu to podlewamy wodą, oczywiście sprawdzamy smak, możemy dodać kostkę do smaku, lub przyprawy wg.uznania. Gotujemy wszystko razem ok. 10 min. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy, majeranek. Gotujemy jeszcze chwilę. Gotowe. Smacznego.

Brak komentarzy: