O blogu

Często brak nam pomysłów na przygotowanie posiłków, nie mamy czasu, ciągle się śpieszymy. Postaram się opowiedzieć Wam, jak ja radzę sobie w takich sytuacjach. Wszyscy staramy się, aby nasze posiłki były zarówno smaczne, jak i zdrowe. Podzielę się z Wami przepisami, które ja stosuję w mojej kuchni, oraz takimi, które pomogą nam zaoszczędzić dużo czasu.

środa, 23 maja 2012

Młoda kapustka na ciepło i gęsto

Kiedy przychodzi wiosna młoda kapusta jest jedną z podstawowych potraw w mojej rodzinie, myślę, że wielu domach również. Jest to przepis na kapustkę jako dodatek do kotletów i młodych ziemniaków.






Składniki:
  • główka młodej kapusty
  • koper zielony
  • sól, pieprz, ziarenko smaku
  • mąka
  • sok z 1/2 małej cytryny
Sposób przygotowania:

Młodą kapustkę poszatkować i przepłukać wodą, wkładamy do garnka i podlewamy wodą około połowy objętości, kiedy zacznie się gotować dodajemy przyprawy, gotujemy ok. 30 min, na koniec dodajemy dużo koperku zielonego, sok z cytryny, łyżkę mąki,wszystko mieszamy, czekamy chwilkę do zagotowania i gotowe.


Brak komentarzy: