O blogu

Często brak nam pomysłów na przygotowanie posiłków, nie mamy czasu, ciągle się śpieszymy. Postaram się opowiedzieć Wam, jak ja radzę sobie w takich sytuacjach. Wszyscy staramy się, aby nasze posiłki były zarówno smaczne, jak i zdrowe. Podzielę się z Wami przepisami, które ja stosuję w mojej kuchni, oraz takimi, które pomogą nam zaoszczędzić dużo czasu.

czwartek, 21 czerwca 2012

Ogórki małosolne

Sezon na ogórki, więc nie może obyć się bez ogórków małosolnych.



  • 2 kg ogórków
  • 5 ząbków czosnku
  • pęczek kopru
  • na 1 litr wody 1 łyżka soli



Ogórki myjemy i wkładamy do słoika lub garnka.
Dodajemy czosnek, możemy też  pokroić go na części a na samą górę koper.
Gotujemy wodę na każdy litr dodajemy łyżkę soli i zalewamy ogórki, przykrywamy np. talerzykiem.
Ja już podjadam następnego dnia, ale tak naprawdę muszą stać 2-3 dni, wtedy są najlepsze.


Brak komentarzy: