O blogu

Często brak nam pomysłów na przygotowanie posiłków, nie mamy czasu, ciągle się śpieszymy. Postaram się opowiedzieć Wam, jak ja radzę sobie w takich sytuacjach. Wszyscy staramy się, aby nasze posiłki były zarówno smaczne, jak i zdrowe. Podzielę się z Wami przepisami, które ja stosuję w mojej kuchni, oraz takimi, które pomogą nam zaoszczędzić dużo czasu.

czwartek, 21 czerwca 2012

Zupa pomidorowa na żeberkach z makaronem

Składniki:

  • przecier pomidorowy ok. 200 g
  • śmietana 30%
  • mięso
  • warzywa: 2 marchewka, 1pietruszka, 1/2 selera
  • makaron wstążki
  • przyprawy: sól, pieprz, ziarenko smaku, 1 ziele angielskie, 1 liść laurowy
Przygotowanie:


Gotujemy wodę( zupa na 2 dni dlatego ok. 4l) z łyżką soli Do wrzątku dodajemy mięso, liść laurowy i ziele angielskie.
Obieramy warzywa myjemy i kroimy w słupki  i gotujemy z mięsem do miękkości(ja miałam młode warzywa dlatego dodałam je prawie na koniec).
Dodajemy przecier pomidorowy według uznania u mnie cały słoik i przyprawiamy, gotujemy ok. 10 minut i na koniec zabielamy śmietaną.
Makaron gotujemy oddzielnie według przepisu na opakowaniu, u mnie szerokie wstążki bo tak lubimy.


Brak komentarzy: