O blogu

Często brak nam pomysłów na przygotowanie posiłków, nie mamy czasu, ciągle się śpieszymy. Postaram się opowiedzieć Wam, jak ja radzę sobie w takich sytuacjach. Wszyscy staramy się, aby nasze posiłki były zarówno smaczne, jak i zdrowe. Podzielę się z Wami przepisami, które ja stosuję w mojej kuchni, oraz takimi, które pomogą nam zaoszczędzić dużo czasu.

czwartek, 23 sierpnia 2012

Fasolka szparagowa z bułką tartą

Pychota, możemy ją jeść codziennie.

Składniki:

  • 1/2 kg. fasolki szparagowej bez łyka
  • 2 łyżki margaryny
  • 2-3 łyżki bułki tartej
  • kostka bulionowa


Obcinamy końcówki fasoli, płuczemy, wkładamy do garnka zalewamy wodą i delikatnie solimy. Po zagotowaniu dodajemy kostkę bulionową i gotujemy ok.15 min.( gdy fasolka jest miękka delikatnie zmienia kolor na jaśniejszy).
Na patelni roztapiamy margarynę i dodajemy bułkę, podsmażamy na złoty kolor( bułkę można delikatnie posolić)
Fasolkę odcedzamy na sitku , przekładamy na talerz i polewamy przygotowaną bułką.


Brak komentarzy: