O blogu

Często brak nam pomysłów na przygotowanie posiłków, nie mamy czasu, ciągle się śpieszymy. Postaram się opowiedzieć Wam, jak ja radzę sobie w takich sytuacjach. Wszyscy staramy się, aby nasze posiłki były zarówno smaczne, jak i zdrowe. Podzielę się z Wami przepisami, które ja stosuję w mojej kuchni, oraz takimi, które pomogą nam zaoszczędzić dużo czasu.

poniedziałek, 24 września 2012

Ser pleśniowy z żurawiną.

Składniki:

  • ser pleśniowy typu camembert
  • jajko
  • bułka tarta
  • przyprawy: sól, pieprz, bazylia
  • żurawina w słoiku


Przekroić ser  w poprzek na dwie części, ale można robić całe krążki.
Do roztrzepanego jajka dodać przyprawy.
Panierować ser w jajku, bułce i jeszcze raz. Jeżeli jest przekrojony to należy panierować bardzo dokładnie, aby później w trakcie smażenia ser nie wyciekł.
Smażymy na średnim ogniu w głębokim tłuszczu aż się zarumieni. Wyjmujemy na ręczniki papierowe aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. 
Na krążek sera nakładamy żurawinę. 

Brak komentarzy: