O blogu

Często brak nam pomysłów na przygotowanie posiłków, nie mamy czasu, ciągle się śpieszymy. Postaram się opowiedzieć Wam, jak ja radzę sobie w takich sytuacjach. Wszyscy staramy się, aby nasze posiłki były zarówno smaczne, jak i zdrowe. Podzielę się z Wami przepisami, które ja stosuję w mojej kuchni, oraz takimi, które pomogą nam zaoszczędzić dużo czasu.

sobota, 15 grudnia 2012

Bułka zapiekana z jajkiem.

Propozycja na niedzielne śniadanie.


  • bułki kajzerki
  • masło
  • jajka
  • wędlina
  • ser żółty
  • sól pieprz


Odciąć czapeczkę bułki i wydrążyć miąższ.
Wnętrze wysmarować delikatnie masłem. Wędlinę pokroić w kostkę lub paski i włożyć do bułki, tak aby zajmowała połowę bułki. Jajka wbić najpierw na talerzyk, a następnie włożyć do bułki, na drugą wolną połowę. Jajka delikatnie przyprawić. Ser żółty utrzeć i włożyć na tą część z wędliną , albo na całą bułkę. Piekarnik rozgrzać do temp. 180 stopni. Bułki ułożyć na przykrytą papierem do pieczenia blaszce. Zapiekamy, aż białko jajek będzie ścięte, a ser żółty rozpuszczony.

Brak komentarzy: