O blogu

Często brak nam pomysłów na przygotowanie posiłków, nie mamy czasu, ciągle się śpieszymy. Postaram się opowiedzieć Wam, jak ja radzę sobie w takich sytuacjach. Wszyscy staramy się, aby nasze posiłki były zarówno smaczne, jak i zdrowe. Podzielę się z Wami przepisami, które ja stosuję w mojej kuchni, oraz takimi, które pomogą nam zaoszczędzić dużo czasu.

wtorek, 22 stycznia 2013

Jajka faszerowane pieczarkami.


  • 6 jaj
  • 30 dkg. pieczarek
  • cebula.
  • przyprawy: sól, pieprz, majeranek, ziarenko smaku
  • 2 łyżki majonezu
Jaja gotujemy na twardo, obieramy, dzielimy wzdłuż na  połówki i  żółtka wyjmujemy do miseczki.

Pieczarki obieramy, myjemy i  rozdrabniamy blenderem. Smażymy na tłuszczu z drobno posiekaną cebulką (możemy ją rozdrobnić również blenderem). Kiedy pieczarki puszczą wodę czekamy aż odparuje i potem jeszcze chwilę smażymy. Przyprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i szczyptą ziarenka smaku.
Żółtka rozgniatamy widelcem i dodajemy wystudzone pieczarki, możemy dodać również posiekaną pietruszkę, dodajemy majonez , wszystko razem mieszamy i możemy jeszcze przyprawić solą i pieprzem. Powstałą masę nakładamy łyżeczką do jajek w miejscach po żółtku.
Dekorujemy majonezem i pietruszką.


Brak komentarzy: