O blogu

Często brak nam pomysłów na przygotowanie posiłków, nie mamy czasu, ciągle się śpieszymy. Postaram się opowiedzieć Wam, jak ja radzę sobie w takich sytuacjach. Wszyscy staramy się, aby nasze posiłki były zarówno smaczne, jak i zdrowe. Podzielę się z Wami przepisami, które ja stosuję w mojej kuchni, oraz takimi, które pomogą nam zaoszczędzić dużo czasu.

wtorek, 15 stycznia 2013

Zasmażka.


  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mąki

 Rozgrzewamy tłuszcz i dodajemy mąkę, mieszamy aby nie było grudek. Do zup i sosów robimy jasnozłotą czyli smażymy ok.4 minuty. Możemy odrobinę rozprowadzić zasmażkę dodając do cieplej zasmażki zimną wodę, a następnie dodać do zupy lub sosu.                                

Zupa fasolowa z zasmażką jasnozłotą

Brak komentarzy: